Всесвітній день здоров’я. Здорове харчування в умовах карантину Міська дитяча лікарня №5 детская больница Запорожье

Всесвітній день здоров’я. Здорове харчування в умовах карантину

Карантин – не час, щоб нудьгувати, а нагода отримати корисні знання разом з колегами.
7 квітня у Всесвітній день здоров’я інформаційна онлайн-платформа «Центр Знань» Knowledge Center  запустила цикл вебінарів «Марафон здорових практик 2020», що висвітлюють питання здоров’я підлітків. Метою вебінарів є надання науково-обґрунтованих практичних знань щодо питань формування здорового способу життя.

Всесвітній день здоров’я. Здорове харчування в умовах карантину Міська дитяча лікарня №5 детская больница ЗапорожьеФахівці відділення медичної допомоги та підліткам «Клініка, дружня до молоді» прослухали перший вебінар з циклу за темою: «Всесвітній день здоров’я. Здорове харчування в умовах карантину».

На час карантину кожен для себе зможе скласти корисні харчові правила та окреслити певні межі:

  • як правильно харчуватися під час карантину та зберегти здоров’я;
  • чек-лист продуктів, який рекомендовано мати вдома щоб легше приготувати корисну їжу;
  • користь овочів і зелені в раціоні;
  • як їсти ягоди та фрукти з максимальною користю для здоров’я;
  • мій суперсніданок. Як приготувати здоровий сніданок. Шпаргалка для складання правильного сніданку.

Отже, ще раз нагадаємо прості правила харчування:

1. Не варто переїдати, дотримуйтеся розпорядку і бажано вживайте їжу в один, і той же час.
2. Вживайте помірну кількість їжі, оскільки під час карантину наша фізична діяльність обмежена і ми витрачаємо менше енергії, ніж зазвичай.
3. Приділяйте достатньо часу трапезі, їжте спокійно, відкладіть телефон та інші гаджети під час їжі.
4. Готуйте їжу, використовуючи базові продукти, а не напівфабрикати для швидкого приготування, адже вони містять велику кількість натрію, жиру та цукру.
5. Пийте воду, утримайтеся від великої кількості солодких напоїв та солодощів.
6. Вживайте поживні та корисні продукти:

  • різні овочі та фрукти: свіжі, заморожені або консервовані, які можуть довго зберігатися;
  • бобові: квасоля, горох, сочевицю;
  • злаки: гречану крупу, рис, макаронні вироби і т.п.;
  • жири: рослинне масло, різні горіхи та насіння;
  • м’ясо, рибу, рибні консерви та яйця;
  • молочні продукти або їх замінники, якщо ви їх вживали і до карантину.

Будьте здорові, бережіть себе та своїх рідних!

 

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+